Vianoce

Ahojte všetci !

Som rád, že už konečne môžem písať z tohto miesta… Áno ! Pustili ma domov ! Ako som už spomínal, bolo to v pláne a doktorka doslovne povedala, že pokiaľ sa jej budem v utorok ráno páčiť tak ako v pondelok ráno, že ma v utorok pustia domov !

To, že sa jej páčim od začiatku, to sa radšej nepriznala. Ale ja mam na baby ešte čas :-) Takže to prebiehalo úplne hladko, mama a oco prišli pre mňa, nakŕmili ma (teda presnejšie mamička), obliekli a dali ma do vajíčka. Nie, nebojte sa, nie do takého sliepočkového, ale takého, ktoré sa dá pripnúť na kočár alebo na predné sedadlo auta. No jasné, že som sa už viezol autom ! To je paráda, celú cestu som prespal. Nezabúdajte, že stále buď iba spinkám alebo papám.

Deň to bol naozaj krásny, slnečný. Ocinko hovoril, že aj v ten deň kedy som sa narodil bolo pekne slnečno. Doma ma však čakalo najväčšie prekvapenie, aké som si mohol predstaviť. Neuhádnete, aké. No predsa môj braček ! Viem, že som ho doteraz nespomínal, ale maminka s ocinkom mi o ňom hovorili ešte keď som nebol doma. Priznám sa, že som bol veľmi prekvapený, aký veľký chalan to už je ! Uvidíme, ako sa bude so mnou hrať ! Ha ! Myslím, že som sa páčil aj ja jemu, vytiahol taku malú hranatú vec s displejom a asi si ma fotil a veľmi sa na mňa usmieval.

Určite mi závidite, však ? No a ešte sa mi dnes podarilo vypiť celú celučičkú dávku priamo od maminky, takže som prekonal svoj “osobák” a to hneď dvojnásobne. Gratulácie potom osobne.

Všetko doma je tú také pekné, útulné a som rád, že som už tu. Maminka s ocinkom stále hovoria niečo o nejakých Vianociach, vy už to asi poznáte, mne to je jedno, akurát sa mi páči ten stromček, ktorý tu máme a vraj je tu kvôli tomu. Dnes už je streda 24.12., a teda Vianoce sú dnes a bude štedrá večera. Prosím vás, mohli by ste mi vysvetliť čo to je ? Bude mať mamička pre mňa nejaké špeciálne mliečko ? Nič iné v podstate nechcem. Teda vlastne áno. Aby ste prežili tento deň čo najkrajšie a najšťastnejšie, tak, ako ja !

Teším sa, keď vás už uvidím (a nie len budem o vás všetkých počuť) a dúfam, že sa na mňa tešíte aj vy. Vraj áno…

Tak ešte raz – Šťastné a Veselé Vianoce vám prajem !

Váš (jediný) Šimonko.